25 juni 2006

En midsommar till

Nyss hemkommen från midsommar på landet där vi som vanligt höll på traditionerna. Av någon anledning blir det liksom samma år efter år;

  • Mamma hämtar mej på tågstationen och vi åker och handlar. Kommer hem med hela affären och en Allers. Mamma letar runt i hela affären efter jordgubbar och inser som vanligt efter en kvarts irrande att de finns på utsidan.
  • Ingenting bestäms förrän alla har ätit sill och sen kommer hela släkten och ska "bara titta förbi". Och går runt ett-snåret eller så.
  • Tur med svägerska till Grebbestad för en minishoppingrunda på bryggan. (Fick ett mördande ögonkast när jag var nära att säga till mellansonen att han visst kunde åka med. Borde kanske tänkt på att en trebarnsmor kan behöva lite ledigt...)
  • När det är dags att åka hem säger mamma att vi ska då inte åka förrän sent för annars får vi sitta i kö. Framåt eftermiddagen har mamma (och jag sedan länge) tröttnat på att vänta och vi åker och sätter oss i kön ändå. Fast i år blev det faktiskt lite senare än vanligt, åkte inte förrän åtta-ish.

Men allt som allt är det faktiskt ganska så najs. Ingen panik som innan jul och maten behöver knappt lagas till. Och så jäkla kallt var det faktiskt inte heller.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...